Baobab Ridge

Copyright © All Rights Reserved

BAOBAB RIDGE

Øverst til høyre finner dere bildene jeg ble aller mest fornøyd med

Til høyre for hver av dagene ligger alle bildene jeg har plukket ut fra den aktuelle dagen.

12. oktober ankom vi Baboba Ridge.

Dette var mitt første møte med safari i Afrika og jeg ble veldig positivt overrasket. Vi ble møtt ved gaten og gikk for første, men definitivt ikke siste gang, inn i en safaribil.

Vi kjørte et stykke på asfaltvei og langs veien så vi vårt første dyr, en giraff, og kameraene begynte å "klakke" i vei ;)

På vei mot lodgen stoppet vi ved et vannhull og fikk oss en øl. Det var veldig deilig etter 26 timer på reisefot.

Det dukket opp en elefant ved vannhullet, men den "forsvant" fort for i Afrika blir det jævlig mørkt når solen går ned!

Vi fikk tildelt rom når vi kom frem og rommet/huset jeg fikk var helt fantastisk. Se bilder under! Turen til huset var litt nervepirrende for det var veldig mørkt da vi kom frem og det var sykt mange rare lyder jeg aldri hadde hørt før som dannet et ganske heftig bakteppe.

Dag 1:

Vi skulle opp grytidlig klokken 05:00 og jeg forsov meg selvfølgelig til kaffen, men game driven begynte 05:30 så jeg rakk det allikevel....

Det var en spent gjeng som satte seg i bilen og lite visste vi om at vi skulle få en fantastisk opplevelse allerede første dagen.

Det startet rolig, men plutselig så hørte guiden vår, Jason, noe på radioen. noen hadde sett en "Ngala". Vi skjønte jo selvfølgelig ikke en dritt, men Ngala er løve på et språk som heter Shangaan.

Synet som møtte oss var en hannløve som ruslet rundt sammen med to løvinner. WOW!!!!

Vi fulgte turen deres bort til et vannhull og jeg syns de var flinke til å posere ;) Dere får bedømme selv.....

Etter å fulgt dem dit så gikk turen videre til en foldhest og to elefanter vi fant ved et annet vannhull.

Dagen ble avsluttet med at vi dro tilbake for å se på løvene en siste gang før vi nøt den fine solnegangen.

Etter middag på lodgen var det rett i seng og vi gledet oss til neste dag.

Første dag var over og hele opplegget virket bare surrealistisk. Hvis dette kun var starten, hva hadde vi i vente resten av turen?

"Jakten på the big five" - 2 av 5

 

 

Dag 2:

Grytidlig opp og nye muligheter for å finne de store dyrene, man før kun hadde sett på tv. En liten digresjon, men jeg tror jeg hørte stemmen til David Attenborough i hodet opp til flere ganger på turen. Det passet bare så bra inn ;)

Dagen begynte med en ørn, men det lærte vi fort at ørner flyr før man kommer nærme nok til å ta bilde av dem. Hvertfall med utstyret jeg hadde med.

Plutselig hører vi en rar lyd på radioen "mkhumbi". Kanskje frekt å si rar lyd, men det var språket Shangaan igjen og mkhumbi betyr neshorn. Vi suste avgådre og fant to stykk hvite neshorn som ruslet rundt. Fint dyr, ser litt "emo" ut og er bygget som en tanks.

Midt på dagen i pausen fra "drivene" så hadde vi en workshop som gikk på dyreatferd som skulle gjøre oss bedre rustet til å klare å få med oss flere fine bilder hjem.

Vi hadde også gjennomgang av bilder slik at man fikk noen tips, triks og tilbakemeldinger på hva man kunne gjøre bedre.

Resten av dagen fikk krysset vi flere nye dyr av på listen med sjakal og zebra.

Vi stoppet for en drink og tok oss en pils mens vi nøt solnedgangen.

På vei tilbake til campen så kjørte vi nesten på en veisperring. Det var en stor flodhest som sto midt i veien.

Rett før campen så fikk vi lov til å gå ut av bilen for å få tatt noen stjerne bilder. Sånne bilder har alltid facinert meg og den delen av melkeveien som vi ser her i Norge syns hvertfall jeg er skikkelig kjip. Så gleden var stor når man endelig fikk tatt noen ordentlige bilder av melkeveien sånn jeg så det for meg før jeg dro ned. Happy camper ;)

"Jakten på the big five" - 3 av 5

Dag 3:

Dagene på Baobab gikk altfor fort, men jeg nøt hvert eneste sekund og siden dagene var lagt opp med kaffe, game drive, frokost, workshop, lunch, game drive og middag så virket hver dag som 3 stk. Så når den siste dagen der kom så følte jeg at jeg hadde vært på ferien en uke allerede.

Den siste dagen på Baobab ble en halv en siden vi skulle videre ut i bushen senere på dagen. Av den grunn er det ikke så mye bilder herfra.

Det første vi så var Hyenebæsj. Siden de spiser bein så er avføringen deres hvit. Det så veldig funky ut og gjorde seg godt som sorthvittbilde. Vi fikk hilst på neshornet igjen også.

Som du ser ut fra bildene av giraffen så ville jeg lage litt morsomme bilder også. På det første så ser dere at den desverre måtte amputere hodet, men vi fant hodet igjen senere ;)

Da vi stoppet for en kaffekopp så fikk vi sett en av dyrene som er med på listen over "the baby five" - Ant Lion. Et bittelite dyr som lever under bakken, lager en trakt som små insekter skal falle ned i og kun kjeven deres stikker opp sånn at de får fanget dyrene. Facinerende skapning.

Til slutt fikk sett hvordan en yellow-billed hornbill "shavet" et dyr han hadde funnet og slukte det i seg.

"Jakten på the big five" - fortsatt 3 av 5

Nå bar turen videre til Bateleur Bush Camp